Hoppa till sidans innehåll

Tävlingar


Att springa tävling i orientering är något man väljer själv, det är absolut inte ett krav för att få vara med och träna - men en jätterolig grej att vara med på, som vi kan rekommendera varmt. Innan en tävling går vi alltid tillsammans igenom hur det fungerar och vilken klass/bana som är lämplig att springa. Det finns banor för alla oberoende av hur mycket eller hur lite man tidigare sprungit.

 

När man blivit medlem, erhåller man inloggningsuppgifter och via vårt tävlingssystem EVENTOR kan man gå in och anmäla sig till den klass eller bana man vill springa. Vi hjälper gärna till ! Det finns även banor man anmäler sig till direkt på tävlingen.

 

Orienteringstävlingar har oftast tävlingsklasser D10-D12-D14-D16 för tjejer och H10-H12-H14-H16 motsvarande för killar. Dessutom finns det Utvecklingsklasser för ungdomar som heter U1 och U2, och dessa är för de som vill springa med skugga eller i par oavsett ålder på ungdom. Det finns också något som heter Kortklasser där man springer med sin åldersklass men nivån är ett steg lägre just för att man ska komma igång och lära sig tävla och ett bra sätt att börja innan man går upp i tävlingsklass. Föranmälan via EVENTOR.

Öppna klasser, med anmälan ute på tävlingen, finns alltid i olika längder och olika svårigheter. Skånetävlingarna finns i kalendern på Eventor, kryssa för närtävlingar och klubbtävlingar. Är du osäker på vilken klass du bör springa, så hör bara av dig så diskuterar vi det tillsammans.

 

För er som kommit igång att tävla regelbundet finns det tävlingar som är "viktigare" än andra att delta på och alla Ungdomsserietävlingar är sådana. Ungdomsserien är en serie med 6 deltävlingar under året, där man räknar de 4 bästa resultaten. Även ett natt-OL resultat får räknas.

DM (Distriktsmästerskap) är också viktiga att delta på. Det finns dessutom tävlingar som man kan bli uttagen till via Skånes orienteringsförbund som tex GM (Götalandsmästerskapen), SSM (Sydsvenska Mästerskapen) och USM (Ungdoms-SM) mfl och dessa är också bra om man deltar på.

Uppdaterad: 15 MAJ 2014 08:19 Skribent: Marie Markholm

Skåneslättens OL

Sponsorer:

sparbankenlogga

 

Ica Maxi Löddeköpinge

Övriga samarbetspartners:

ULLMAX
Handla gärna här, ange att du stödjer "OK Silva"

Postadress:
OK Silva - Orientering
C/o M Thuresson, Lantvägen 37
24633 Löddeköpinge

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: magnus.thuresson@gma...

Se all info