Hoppa till sidans innehåll

Träningsstart 20/8

16 AUG 2020 19:28
Höstterminens orienteringsträningar på torsdagar stratar torsdagen den 20 augusti kl 18:00.
  • Uppdaterad: 16 AUG 2020 19:28

Torsdagen den 20 augusti startar höstterminens orienteringsträningar för alla nivåer och åldrar från 8 år. Barn under 8 år är välkomna men då är det helt upp till medföljande förälder/vuxen att ta ansvar för barnet under hela träningen.

Det kommer fortfarande vara vissa begränsningar p.g.a Coronaviruset. Men i det stora hela så kör vi träningar ungefär som vanligt.

Träningsprogam:
20/8 Järavallen Västra. Gröna gruppen samlas vid grillplatsen/hinderbanan ca 150 m sydost om stora parkeringen. Övriga följer orange/vit snitsel ca 250-300 m söderut från parkeringens sydöstra hörn.

27/8 Saxtorpsskogen. Parkering o samling i närheten av korsningen Scoutvägen/Kaninstigen.

3/9 Järavallen Västra. Samling i norra delen av stora parkeringen. Grön o Vit i närheten av paviljongen norr om parkeringen. Övriga i nordöstra kanten av parkeringen.

10/9 Järavallen Östra, vid sjöarna (Saxtorp). Ni kör in mot Brukshundsklubben (in på Davidslidsvägen. Ni parkerar sedan på stora parkeringen längs ner (strax innan Brukshundsklubben) och sedan går ni mot Fågelsjön. Där kommer att hänga vägvisning från parkeringen till samlingsplatsen. Det är ca 400 m från parkeringen till samlingsplatsen. Klockan 18.00 drar vi igång.

17/9 "Gläntan" Sandskogen, Löddeköpinge vid Lyckevägen/Skogsbrynet.
Kör in på Saltviksvägen sedan in på Lyckevägen.
OBS! Det finns begränsat med parkeringsplatser, endast få platser längs Lyckevägen och Skogsbrynet. Gott om parkeringsyta finns på den större öppna ytan ute vid Saltviksvägen ca 350 m från samlingsplatsen.
För boende i Löddeköpinge och Barsebäck går det utmärkt att cykla till träningen.

24/9 Saxtorpsskogen
Samlingsplatsen går att nå både från Scoutvägen (via Harstigen) och från Stora Byvägen (via Rådjurstigen). Det kommer finnas skärmar och snitslar på båda vägarna.
Parkering längs med Scoutvägen eller Stora Byvägen. Parkera försiktigt så in- och utfarter från husen inte blockeras.
OBS! 400-600 m promenad till samlingsplatsen.

1/10 Löddeköpinge (sprint)
Plats: Öster om "Bananbacken" i Löddeköpinge.
Parkering vid Kompassens förskola, Prästvägen 32https://goo.gl/maps/14R6Cb3jnKJ9Gj9eA

8/10 Furulund (mörker) OBS kl 19:00
Plats:
 I slutet av Friluftsgatan, vid Vikenbadet, https://goo.gl/maps/LNmGTywzBaUe6H4T9
TAG MED PANNLAMPA eller FICKLAMPA!

 

Tid: 18:00 (19:00 den 8/10)

Nybörjare: Är ni nybörjare och inte varit med innan så kom gärna 10-15 minuter tidigare så tar vi en kort introduktion innan själva träningen drar igång. Skicka gärna ett mail och tala om ifall ni som nybörjare kommer men det går även bra att komma direkt till träningen.

Kostnad: Medlems+träningsavgift i OK Silva för år 2020 enligt https://www.oksilva.nu/KlubbInfo/Medlemsavgifter/
275:- upp till 16 år, 475:- från 17 år. Avgiften gäller för hela året, har ni betalt under våren behöver ni alltså inte betala.
Nybörjare kan vara med 1-2 gånger och prova på innan de betalar medlems/träningsavgift.

Coronavirus (att tänka på/begränsningar):
* Personer med symtom på luftvägsinfektion inte ska komma till träningen!
* Personer som tillhör en riskgrupp för allvarlig covid-19 sjukdom (t.ex. äldre) bör inte delta på träningen, alternativt komma en god stund före eller efter kl 18:00.
* Uppvärmningsövningar utan kroppskontakt mellan 2 eller flera deltagare.
* Var noggrann med hygienen. Tvätta händer noga!
* Ingen korvgrillning. På grund av förhöjd smittorisk så kommer vi inte kunna erbjuda korv med bröd under höstens träningar.
* Ingen gemensam samling för att undvika större folksamlingar. När ni kommer till träningen blir ni hänvisade till respektive grupp.
* Vi kommer har lite olika samlingsplatser för olika grupper, se respektive veckomail. Samlingsplatserna är dock så nära varandra så man kan gå emellan.

Träningsgrupper:

Vi delar upp oss i fyra olika grupper beroende på nuvarande kunskapsnivå. Det går bra att byta från en grupp till en annan mellan gångerna.

- Grön (Mycket lätt/nybörjare) 8 år och uppåt.

Gruppen för barn/ungdomar som är nybörjare eller varit med någon termin innan. Efter uppvärming och genomgång blir det oftas en orienteringsbana (eller två kortare) där alla som vill får ha en "skugga" (vuxen person som följer med som stöd). Vi ser gärna att föräldrar hjälper till som "skugga" till eget barn eller något annans. (Barn under 8 år är välkomna men då är det helt upp till medföljande förälder/vuxen att ta ansvar för barnet under hela träningen.)

- Vit (Enkel orientering)
För de som har viss orienteringskunskap från skolan eller har varit med i Grön grupp tidigare. Även vuxna nybörjare kan börja i denna grupp. Uppvärmingsövning, genomgång och sedan oftast en eller flera orienteringsbanor. De som vill får ha "skugga".

- Gul/Orange/Violett grupp (klurigare orientering)
Gul och svårare nivåer ingår i denna gruppen. Gul nivå är för de som har orienterat ett tag eller är ute på tävlingar ibland. Orange och Violett nivå är för de som är vana tävlingsorienterare. Oftast en eller flera banor som fokuserar på något visst orienteringsmoment.

- Juniorer och vuxna (vana tävlingsorienterare)
För er som är vana att tävlingsorientera passar banan/banorna på Violett nivå. 

 

För er som är nybörjare så titta gärna på https://www.orientering.se/sa-funkar-orientering/ Här finns även en förklaring till de olika färgnivåerna.

Välkomna
Ungdoms- o Träningskommitén

Skribent: Magnus Thuresson
Epost: This is a mailto link

Skåneslättens OL

Sponsorer:

sparbankenlogga

 

Ica Maxi Löddeköpinge

Övriga samarbetspartners:

ULLMAX
Handla gärna här, ange att du stödjer "OK Silva"

Postadress:
OK Silva - Orientering
C/o M Thuresson, Lantvägen 37
24633 Löddeköpinge

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: magnus.thuresson@gma...

Se all info