Hoppa till sidans innehåll

Start för vårens orienteringsträningar

23 MAR 2020 16:03
Torsdagen den 26 mars startar vårens orienteringsträningar.
  • Uppdaterad: 23 MAR 2020 16:03

Torsdagen den 26 mars startar vårens orienteringsträningar för alla nivåer och åldrar. Det kommer vara vissa begränsningar under våren p.g.a Coronaviruset. Men i det stora hela så kör vi träningar ungefär som vanligt.

Vårens träningar:
26/3 Motionsstugan Sandskogen, Skräddarevägen 5, Löddeköpinge
2/4 Vikenbadet, Furulund, i slutet av Friluftsgatan
16/4 Järavallen Östra (badsjön)
23/4 Järavallen Västra
7/5 Löddeköpinge, Kompassens förskola (sprint)
14/5 Saxtorpsskogen
28/5 Järavallen Västra
(Skärtorsdag, Valborg och Kristi himmelsfärd har vi inte planerat någon träning.)

Tid: 18:00

Nybörjare: Är ni nybörjare och inte varit med innan så kom gärna 10-15 minuter tidigare så tar vi en kort introduktion innan själva träningen drar igång. Skicka gärna ett mail och tala om ifall ni som nybörjare kommer men det går även bra att komma direkt till träningen.

Kostnad: Medlems+träningsavgift i OK Silva för år 2020 enligt https://www.oksilva.nu/KlubbInfo/Medlemsavgifter/
275:- upp till 16 år, 475:- från 17 år. Avgiften gäller för hela året.
Nybörjare kan vara med 1-2 gånger och prova på innan de betalar medlems/träningsavgift.

Coronavirus (att tänka på/begränsningar):
* Personer med symtom på luftvägsinfektion inte ska komma till träningen!
* Personer som tillhör en riskgrupp för allvarlig covid-19 sjukdom (t.ex. äldre) bör inte delta på träningen. Se "Möjlighet att träna vid annan tidpunkt" nedan.
* Uppvärmningsövningar utan kroppskontakt mellan 2 eller flera deltagare.
* Var noggrann med hygienen. Tvätta händer noga!
* Ingen korvgrillning. På grund av förhöjd smittorisk så kommer vi inte kunna erbjuda korv med bröd under vårens träningar.
* Ingen gemensam samling för att undvika större folksamlingar. När ni kommer till träningen blir ni hänvisade till respektive grupp.
* Vi kommer har lite olika samlingsplatser för olika grupper, se respektive veckomail. Samlingsplatserna är dock så nära varandra så man kan gå emellan.

Träningsgrupper:

Vi delar upp oss i fyra olika grupper beroende på nuvarande kunskapsnivå. Det går bra att byta från en grupp till en annan mellan gångerna.

- Skogslek (nyhet) ca 5-7 år:
I gruppen Skogslek ligger fokus på att leka och röra sig utomhus, samt börja bekanta sig med orientering. I det ingår att börja förstå vad en karta är, vad tecken och färger på kartan betyder, stämplingsteknik samt övning i att röra sig i skog och mark. Vi lägger vikt vid att väcka nyfikenhet på orientering utan att det är viktigt att vara intresserad av att hålla i kartan.

- Grön (Mycket lätt/nybörjare) ca 8 år och uppåt.
Gruppen för barn/ungdomar som är nybörjare eller varit med någon termin innan. Efter uppvärming och genomgång blir det oftas en orienteringsbana (eller två kortare) där alla som vill får ha en "skugga" (vuxen person som följer med som stöd). Vi ser gärna att föräldrar hjälper till som "skugga" till eget barn eller något annans.

- Vit (Enkel orientering)
För de som har viss orienteringskunskap från skolan eller har varit med i Grön grupp tidigare. Även vuxna nybörjare kan börja i denna grupp. Uppvärmingsövning, genomgång och sedan oftast en eller flera orienteringsbanor. De som vill får ha "skugga".

- Gul/Orange/Violett grupp (klurigare orientering)
Gul och svårare nivåer ingår i denna gruppen. Gul nivå är för de som har orienterat ett tag eller är ute på tävlingar ibland. Orange och Violett nivå är för de som är vana tävlingsorienterare. Oftast en eller flera banor som fokuserar på något visst orienteringsmoment.

För er som är nybörjare så titta gärna på https://www.orientering.se/sa-funkar-orientering/ Här finns även en förklaring till de olika färgnivåerna.

Möjlighet att träna vid annan tidpunkt (nyhet):
Normalt är alla välkomna till våra träningar oavsett ålder. Men med rådade virusspridning råder vi dock personer som är 70+ eller tillhör andra riskgrupper att inte delta på träningarna. För att ändå ge möjlighet för friska 70+ eller andra personer som kanske inte kan vara med vid träningstillfället kommer vi låta en enklare kontrollmarkering (snitsel) sitta kvar vid de flesta kontrollpunkterna. Vi kommer efter träningen att ge möjlighet att ladda ner banorna som PDFer via vår Facebook-grupp OK Silva. På så sätt kan de som inte deltar på själva träningstillfället springa någon av banorna vid en egen vald tidpunkt. Snitslarna kommer sitta kvar till tisdagen efter träningen.

Välkomna
Ungdoms- o Träningskommitén

Skribent: Magnus Thuresson
Epost: This is a mailto link

Skåneslättens OL

Sponsorer:

sparbankenlogga

 

Ica Maxi Löddeköpinge

Övriga samarbetspartners:

ULLMAX
Handla gärna här, ange att du stödjer "OK Silva"

Postadress:
OK Silva - Orientering
C/o M Thuresson, Lantvägen 37
24633 Löddeköpinge

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info