Hoppa till sidans innehåll

Klubb Info


OK SILVA, ORIENTERINGSKLUBBEN I KÄVLINGE KOMMUN

 

Orienteringsklubben OK SILVA, som finns i Kävlinge,Furulund. Vi är en klubb som bildades 1940 med idag ca 250 medlemmar från 3 år upp till 77 år. Vi tränar bl.a i Lödde Sandskog, Järavallen, Saxtorpskogen, Furulund och ibland på Söderåsen.
OK Silva sysslar med orientering, som tävlings- och som motionsidrott. Vi verkar även för orientering som friskvård. Omvårdnad om natur och miljö är viktigt för oss.


Vad är orientering?
Det kan vara en äventyrlig, tuff och krävande sport för de som satsar seriöst och det kan vara en avkopplande, kul sport för de som vill motionera. Det finns inom klubben både aktiva medlemmar, som tävlar varje helg och de som bara vill motionera ibland och är kanske mer intresserad av den sociala kontakten med övriga medlemmar. Det är i alla fall en sport för alla och då menar vi unga som gamla, vältränade som otränade, stora som små.
OK Silva deltar även aktivt inom Skånes tävlingsverksamhet med vår tävlingsklubb Skåneslättens OL (SOL), ett samarbete med Rävetofta OK och Ringsjö OK. Med SOL deltar vi i individuella tävlingar, stafetter samt ungdomsserien (som vi vann 2012). En gång om året arrangerar vi själva (tillsammans med Rävetofta OK) en nationell dubbeltävling. På de 4 adventsöndagarna har vi årligen ett arrangemang som vi kallar 'Advent-Orient' och det anordnas på Järavallen, Lödde Sandskog, Furulund och Ålstorp. Dessutom anordnar OK Silva ett antal mindre arrangemang som ungdomstävling för kretsens ungdomar, Vintercup deltävling i januari, Lilla 5-dagars etapp i juni och kretsmästerskap.

Vem kan delta i orienteringstävlingarna?
Alla som vill, kan vara med på de många tävlingar som finns i Skåne varje helg. Många åker även iväg till Halland, Småland, Blekinge eller övriga delar av Sverige för att tävla. Även utomlands finns det många stora internationella tävlingar. Om man anmäler sig till en tävling kan man välja på många olika banor från knattebanor, inskolningsbanor, lätta, medelsvåra, svåra från 2 km upp till 8 km. Man kan även ta en öppen bana med direktanmälan på tävlingen. På vissa tävlingar finns det även PreO, med banor för funktionshindrade (dessa banor är förståss öppna för alla). 

Vilken utrustning behöver man?
Allt man egentligen behöver är träningskläder, träningsskor och kompass. Vår tävlingsklubb SOL har en egen tävlingsdräkt, som finns att köpa till alla medlemmar (se nedan) Dräkten är av tunn nylon och behaglig att springa i. De flesta av oss har orienteringskor med dubbar, detta för att man får mycket bättre grepp i terrängen med dubbskor. Skor & kompasser finns att köpa ute på tävlingarna hos Pukes Sport (se nedan)

Vad kostar det?
Avgiften per år är för medlemmar per den 1/1 2018.

Årsavgift 25:-/person och kalenderår:

Inbetalning av årsavgift är obligatorisk för att få medlemskap.

Alternativ 1: Träningsavgift:

Träningsavgift ska betalas av alla som deltar på OK Silvas träningar/tävlingar eller deltar i andra orienteringstävlingar där OK Silva står för hela eller delar av anmälningsavgiften. För information om vilka orienteringstävlingar som ingår, se ”ANMÄLNINGSAVGIFTER TÄVLINGAR”.

 • Ungdomar t.o.m. 16 år: 200:-/år
 • Vuxna: 400:-/år
 • Familj; 700:-/år

Som familj räknas de som bor på samma adress, max två vuxna. Man räknas som vuxen från året man fyller 17.

Gränsen för vuxna är just 17 år eftersom vuxenavgift gäller på tävlingar från året man fyller 17. 

Exempel:

 • En ungdom (max 16 år) betalar: 25+200 = 225:-/år
 • En vuxen betalar: 25+400 = 425:-/år
 • En familj på två vuxna och tre barn betalar: 5x25+700 = 825:-/år

Alternativ 2: Träningsavgift PLUS minst 3000:-/person och år

 • Istället för att betala träningsavgift kan man välja att betala ”Träningsavgift PLUS”.
 • För träningsavgift PLUS ingår samma som för ”Träningsavgift” och dessutom betalar OK Silva ordinarie anmälningsavgift för alla orienteringstävlingar inom hela Norden, med undantag av närtävlingar och klubbtävlingar.
  Om hela anmälningsavgiften betalas av den tävlande i samband med anmälan, måste denne lämna ersättningsanspråk till OK Silvas kassör senast 1/12.

Medlemmarnas avgifter ska betalas senast sista februari. För nya medlemmar ska medlemsavgifter betalas så fort som möjligt efter första träningstillfälle.

I samband med inbetalning av medlemsavgifter skicka även ett mail till This is a mailto link och tala om att betalning har gjorts och för vilka den gäller. För nya medlemmar behöver vi även fullständigt personnummer för att kunna registrera er.

 

Betalning av avgifter/egenavgifter görs till BG 5804 - 1278

 

 

ANMÄLNINGSAVGIFTER TÄVLINGAR

Följande gäller vid betald träningsavgift oavsett om man tävlar för Skåneslättens OL (med OK Silva som moderklubb) eller man tävlar för OK Silva.

 • Vid individuella orienteringstävlingar i Sverige (nationella och distriktstävlingar) där klubben faktureras direkt av arrangören betalar OK Silva upp till vad som svarar mot ordinarie anmälningsavgift i Sverige (2016: Ungdomar t.o.m.16 år:70:-, juniorer 17-20 år + vuxna 21 år och äldre: 120:- samt Elit: 170:-).
 • Klubben betalar hela startavgiften för ungdomar, juniorer och seniorer på SM-tävlingar.
 • Vid stafetter där klubben anmäler lag betalar OK Silva hela anmälningsavgiften.

 

 Följande anmälningsavgifter betalas inte av OK Silva:

 • O-ringen. (ingår dock i PLUS)
 • Tävlingar där anmälningsavgiften betalas av den tävlande i samband med anmälan. (Tävlingar i Norden ingår i PLUS)
 • Klubb- och närtävlingar arrangerade av andra klubbar betalas inte av OK Silva. Vid fakturering till klubben kommer detta att vidarefaktureras till den enskilda löparen. Vi uppmanar löparen att själv betala klubb- och närtävlingar på plats!

Betalning av egenavgifter för den tävlande till OK Silva (gäller alla):

 • Då löpare deltar i tävling där anmälningsavgiften överstiger ordinarie avgift för Svenska tävlingar får löparen själv betala det överskjutande beloppet.
 • Vid efteranmälan betalar OK Silva den ordinarie anmälningsavgiften, medan den tävlande betalar efteranmälningsavgiften.
 • Den som är anmäld till tävling, men inte startar, betalar själv hela anmälningsavgiften, oavsett anledning.
 • Den tävlandes egenavgifter sammanställs av klubbens kassör vid slutet av året. Egenavgifter betalas senast en månad efter tävlande erhållit sammanställning.

 

 

MEDLEMSAVGIFTER SKÅNESLÄTTENS OL (SOL)

 • Vi har en tävlingsklubb som heter Skåneslättens OL och där blir man medlem genom att betala in 50:-/person och år till bankgiro 262-9277.
 • För att bli medlem i tävlingsklubben måste man också vara medlem i OK Silva.
 • För mer information se Skåneslättens OLs hemsida.

 

LÖPARBRICKA

 • På nästan alla orienteringstävlingar och även många träningar anväds elektronisk stämpling. För detta behövs en löparbricka. På Svenska tävlingar används Sportidentbrickor (SI-brickor).
 • Sportidentbrickan köper man själv på www.sportident.se.
 • Man kan också hyra av tävlingsarrangören för 25-40:-/gång (priset varierar på olika tävlingar).

 

TÄVLINGS/TRÄNINGSKLÄDER SOL

 • Beställning av SOL-kläder görs via Chistina Segerslätt, This is a mailto link

Betalning av medlemsavgift till SOL & ev. SOL-kläder görs på BG 262 -9277

 

 Annan utrustning går bra att beställa på nätet, tex hos Letro Sport som har mycket utrustning för just orientering. Även Team Sportia har en "orienteringssida" där de säljer material som kompasser, pannlampor, löparstrumpor mm.

 

Var finns OK Silva?
OK Silva har en klubblokal i Furulund på Kungsgatan 4D (källarplan).
Träningsansvarig är Marie Markholm This is a mailto link (070-7705590)
Kassör är Britt Forsell Pirozzi.
Ordförande är Magnus Thuresson This is a mailto link tel. 0703-837994.

Uppdaterad: 23 FEB 2018 01:04 Skribent: Magnus Thuresson

Skåneslättens OL

Sponsorer:

sparbankenlogga

 

Ica Maxi Löddeköpinge

Övriga samarbetspartners:

ULLMAX
Handla gärna här, ange att du stödjer "OK Silva"

Postadress:
OK Silva - Orientering
C/o M Thuresson, Lantvägen 37
24633 Löddeköpinge

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info